Εκδρομή στην Παύλιανη

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πρόγραμμα εκδρομής

Συγκέντρωση στο Μετρό του ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ΄’ και αναχώρηση στις 07.00. Μέσω της εθνικής οδού και της πόλης των Θηβών, θα κατευθυνθούμε στις πλαγιές του όρους Καλλιδρομίου και θα επισκεφτούμε αρχικά την μονή Δαμάστας , που βρίσκεται χτισμένη σε υψόμετρο 750 μέτρων. Είναι ένα μεταβυζαντινό κτίσμα σφηνωμένο, σ’ ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και με υπέροχη θέα.

Στη συνέχεια διασχίζοντας τις πλαγιές του όρους της Οίτης, θα φθάσουμε στην όμορφη Παύλιανη. Είναι ένα ορεινό χωριό μοναδικής ομορφιάς, χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μ., μέσα σένα καταπράσινο τοπίο, από πανύψηλα δένδρα και αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό, με γοργή ανάπτυξη.

Μέσα σένα πυκνό δάσος από οξιές, καστανιές, καρυδιές και έλατα, βρίσκεται το μοναδικό δασικό πάρκο, της Παύλιανης.  Πρόκειται για πάρκο αναψυχής, δίπλα στις πηγές του Ασωπού ποταμού. Συντηρείται αποκλειστικά, με τις δαπάνες, των κατοίκων της περιοχής και διαθέτει, οροθετημένους δρόμους πεζοπορίας, γεφυράκια, κούνιες, γήπεδα , νερόμυλους κ.ά. Είναι μια καλή ευκαιρία να περπατήσουμε, σένα ειδυλλιακό περιβάλλον, για να γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με οξυγόνο.

Μετά το πέρας της περιήγησης, στο πάρκο θα επισκεφτούμε το κέντρο του χωριού, για να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα και να γευματίσουμε [προαιρετικά] σε τοπική ταβέρνα.
Μετά την ολοκλήρωση του γεύματος μας, θα ξεκινήσουμε με τις ανάλογες στάσεις , τον δρόμο της επιστροφής,  για την πρωτεύουσα, με τις καλύτερες εντυπώσεις, απ’ την περιήγηση μας στην ορεινή Φθιώτιδα.

Άφιξη το βραδάκι στην Αθήνα.

Κόστος Εκδρομής: 18€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ
  • ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ΓΕΥΜΑ- ΠΟΤΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.
  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
  • ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ         [2 ΕΥΡΩ]

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:…. ΤΗΛ. 697 2270128

Αντώνης Καρακωνσταντής
Περί Αντώνης Καρακωνσταντής 5 Άρθρα
Διαχειριστής

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης